Ремонт рухомих підлог Cargo Floor, Legras

У процесі експлуатації напівпричепів (щеповозів) із системою рухомої підлоги Cargo Floor (Карго Флор) відбувається знос як пластикових опор та їх напрямних, так і робочої поверхні самих алюмінієвих рейок/дощок. Найбільш інтенсивне зношування, як правило, відзначається в районі задніх воріт. А на напівпричепах з великими пробігами потрібно оцінити стан та ступінь зношування як пластикових елементів, так і товщини робочої поверхні самих рейок. І тому існує заводський формуляр Cargo Floor для ревізії дефектовки системи.

 

При досягненні граничного зносу робочих поверхонь рейок необхідно виконати заміну рейок окремо або у складі ремонтного комплекту, що включає:

 

- алюмінієві рейки

- силіконовий ущільнювач

- пластикові торцеві заглушки дощок

- повний комплект пластикових напрямних та опор Cargo Floor

- пластикову пластину/накладку задньої частини напівпричепа

 

Принцип дії рухомих підлог Cargo Floor

Змонтована на напівпричепі гідравлічна система рухомих підлог Cargo Floor заснована на принципі крокуючої підлоги. По всій ширині причепа розташовуються 21 рейка для підлоги, які діляться на 3 секції, в кожній секції по 7 рейок. Кожну секцію приводить у поступальну дію гідравлічний циліндр. Всього в системі рухомої підлоги 3 гідравлічні циліндри. Гідравлічний привід напівпричепа з рухомими підлогами здійснюється від валу відбору потужності сідельного тягача. Робота цієї двоконтурної гідравлічної системи рухомої підлоги регулюється розподільним вентилем з можливістю дистанційного керування.

 

 

Підлога пропорційно, покроково - спочатку однією третиною рейок, потім другою і третьою, не зчіпляючись з вантажем, від'їжджає в стартову, готову до пересування позицію, а потім усі рейки (всі секції), тобто вся підлога, як єдине ціле, покроковим рухом посувають вантаж. Виробник гідравлічної системи підлог – одна з провідних компаній у світі в галузі виробництва та продажу горизонтальних вантажно-розвантажувальних систем «Cargo Floor BV» (Голландія). З подібною системою рухомої підлоги розвантажити 90-кубовий кузов напівпричепа, який заповнений тріскою, металобрухтом, відходами виробництва або іншим вантажем, масою близько 35 тонн, можливо всього за 7 хвилин.

Для чого слугують рухомі підлоги в напівпричепах

 

Рухома підлога напівпричепа дозволяє перевозити та зручно розвантажувати різні сипучі вантажі (деревинна тріска, тирса, зерно і т.п.) шляхом плавного руху підлоги до задніх дверей напівпричепа та висипання назовні сипучого вантажу. Також вантаж може бути і фасованим у тару (ящики, тюки і т.п.) - тоді рухлива підлога плавно просуває фасований вантаж до задніх дверей, де на нього чекає автонавантажувач і по черзі забирає партії вантажу, що "під'їхали". І в першому, і в другому випадку це дуже зручно і максимально просто.